Microsoft Teams for Education

Teams hebben we ontdekt via Microsoft. Microsoft stelde Teams de allereerste keer voor in NY. Sindsdien heeft het product heel wat transformaties ondergaan waardoor het meer toegespitst is op het onderwijs.

Teams is een hub waar de hele klasbeleving op geplaatst kan worden:

  • Je kan er opdrachten geven aan je leerlingen die ze dan digitaal moeten indienen. J
  • Je kan er ook je bordschema’s en klasnotities in achterlaten zodat de leerlingen hier altijd aan kunnen.
  • Je beschikt ook over een gezamenlijk communicatieplatform waar je zowel in groep als 1 op 1 met je leerlingen kunt communiceren via de chat-functie.
  • Je kan er ook bestanden op delen met je leerlingen. Het grote voordeel is dat de leerlingen hier altijd en overal aan kunnen geraken.

Teams is uitvoerig getest en is een echte meerwaarde in de klas. Systematisch ga je meer en meer functies in de klas gaan implementeren waardoor je gebruik van Teams efficiënter wordt. Ook de leerlingen zijn trouwens fan. Ze kunnen altijd aan de notities gemaakt in de les. Ze kunnen hun taak indienen op een zelfgekozen moment zolang ze de deadline maar respecteren en de leerkracht blijft bereikbaar via de chatfunctie.  Hun vragen zullen dus sneller worden beantwoord.

Geïnspireerd om aan de slag te gaan? Klik op onderstaande link voor meer praktische informatie en ga zelf aan het werk met de tool:
https://support.office.com/nl-nl/teams

Veel digipleasure!