Microsoft Forms

Microsoft Forms hebben we leren kennen door onze contacten bij Microsoft. Tijdens een navorming over de Office 365-omgeving kwam het luik ‘Forms’ in Office 365 aan bod en toen werd ook meteen duidelijk dat dit een heel handige tool is voor het onderwijs.

In Forms kan je ofwel een formulier of een quiz aanmaken. Een formulier gebruik je om naar gegevens, een mening of een keuze te peilen. Een quiz daarentegen is een handige tool om een toets op te maken. Je kan de leerlingen ook onmiddellijk punten en zelfs feedback geven. Je toets kan bestaan uit meerkeuzevragen, een vraag met een kort antwoord of lang antwoord en zelfs ranking. Het verbeteren van een formulier gaat heel vlot en ook het geven van feedback is heel gemakkelijk.

Onze ervaringen met de tool zijn heel positief! We krijgen de tool vaak in onze lessen en zullen dit blijven doen.

Geïnspireerd om aan de slag te gaan? Klik op onderstaande link voor meer praktische informatie en ga zelf aan het werk met de tool:
https://support.office.com/nl-BE/Forms

Veel digipleasure!